17 Eylül 2019 Salı

Totem Tabela Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler


Totem Tabela

Açık alanlarda, şehirlerarası yollarda, büyük cadde ve sokaklarda reklam amacıyla tasarlanan ve kullanılan totem tabelalar, işyeri, dükkân, mağaza ve alışveriş merkezleri gibi yerlerin o bölgeden geçen insanlar tarafından fark edilmesini sağlayan önemli reklam görseller olmaktadır.

Totem Tabelaların Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Reklam için etkili ve tercih edilen bir yöntem totem tabelalar, kanunen belirlenen bir büyüklük kriterinin olmamasından dolayı istenilen ölçü ve teknikte uygulanmaktadır. Işıklı ya da ışıksız olarak tasarlanan totem tabelalarında aydınlatma için led teknolojisi ve floresan lamba ve ampulden faydalanılmaktadır. Çoğunlukla geniş boyutlarda tasarlanan ışıklı totem tabelalarının yanı sıra yol kenarların daha küçük boyutta da kullanılması mümkündür. Bir projelendirme sistemi ile üretilen totem tabelalar, uygulanacağı bölgenin genişliği, kullanılacak malzeme ve tasarımın boyutu gibi birtakım hususlar göz önünde bulundurularak üretilmekte ve montaj işlemi gerçekleşmektedir. Bunun için öncelikli olarak totem tabelanın yerleştirileceği arazinin tespitinin yapılması ve reklam amacının istenilen başarıya ulaşmasına elverişli olup olmamasını değerlendirmek büyük önem taşımaktadır. Montajı yapılacak totem tabelanın direk veya beton ile güçlendirilerek sabitlenmesi, tehlikeli bir durumun meydana gelmesini önlemek açısından büyük önem arz etmektedir. Vinily Germe Tabela, Profil Tabela, Çelik Saç Tabela, Alüminyum Tabela, Kompozit Tabela, Likit Tabela, Tek Ayaklı Tabela ve Çift Ayaklı Tabela çeşitleriyle totem tabela, isteğe bağlı olarak uygulanmaktadır.

Totem Tabela Kullanımının Yararları Nelerdir?

Önemli reklam görseli olan totem tabelalar, firmaların ve markaların tanınmasını ve akılda kalması için tercih edilen bir reklam yöntemi olmaktadır. Açık alan ve caddelerde ışıklı ve ışıksız modelleriyle reklamın daha gösterişli bir hale gelmesi için etkili bir yöntem olan bu tabelalar sayesinde insanların dikkatini çekmesi ve ürünler ve markalarla ilgili merak uyandırması sağlanmaktadır. Maliyetli bir hizmet olan reklam çalışması için uzun süre etki göstermesi nedeniyle diğer reklam çeşitlerine göre daha ekonomik bir yol olmaktadır. Bu nedenle totem tabela tercihinde hassas olmak ve uygun bir seçim yapmak, bu markaların hedef kitle olan insanların aklında kalmasını daha kolay hale getirmektedir. Gösterişli ve dikkat çeken görsel olmaları nedeniyle totem tabelaları, büyük yarar sağlayan reklam çalışması olarak önemli bir yere sahiptir.

Totem Tabelası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dikkat çeken iyi bir tasarım, totem tabelalarının istenilen etkiyi yaratmasında büyük bir yere sahiptir. Bu nedenle öncelikle totem tabelası tasarımı konusunda özgün ve dikkat çeken bir tasarım yaparak ve gösterişli olması sağlanarak firma ve markanın insanlar tarafından daha çok dikkat çekmesi sağlanmalıdır. Totem tabelalarda dikkat edilmesi gereken en hassas nokta ise malzeme kalitesi ve montaj işlemi konusunda titiz bir çalışma gerçekleştirilerek sonrasında herhangi bir sorun yaşanmasını engellemektir. Dış ortam şartları göz önünde bulundurularak tabelanın bir direk ya da beton ile güçlendirilmesi ve rüzgâra ve fırtınaya dayanıklılık gibi teknik konular değerlendirilerek montaj işleminin yapılması önemli olmaktadır. Başarılı bir tasarım ekibinin ortaya çıkardığı totem tabelasının kurulacağı yerin uzunluk, büyüklük ve küçüklük gibi konuları dikkate alınarak kullanılmaya başlanması sonrasında istenilen reklam hedefine ulaşmak mümkün olmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder